Sarah Martens & Branco Van Beversluys

 

“Het huwelijk is zoals een goede vriend waartegen je alles kan zeggen”

 

redactie: Veerle Frissen, fotografie: Károly Effenberger 

Zijn van mening dat een goed huwelijk het verlengstuk is van een jarenlange relatie. Sarah: “In een goed huwelijk is er vertrouwen en ben je er voor elkaar. Het is zoals een goede vriend waartegen je alles kan zeggen, maar dan als man en vrouw. Het is het vooruitzicht dat je de rest van je leven op elkaar kan rekenen. Als we kijken naar onze ouders en we vergelijken onszelf ermee, dan begrijpen we precies wel wat het is.”

Kozen bewust voor een kerkelijk huwelijk. Branco: “Niet iedereen kiest ervoor, maar wij beslisten uitdrukkelijk om een groot, traditioneel trouwfeest te organiseren. Voor de wet voel je je toch wat minder getrouwd. Sarah zou er niet direct een wit kleed voor aandoen. Bovendien zijn we beiden Christelijk opgevoed. Ik ben het jongste kind van 10 en iedereen is voor de kerk getrouwd. Ik wilde mijn familie voor een deel tevreden stellen. We gaan niet meer wekelijks naar de kerk, maar aangezien we een ceremonie belangrijk vonden, lag een kerkelijk huwelijk voor de hand. En natuurlijk was het handig dat we op die manier onze ouders meehadden, zij hebben financieel een handje toegestoken (lacht).”

Hadden niet verwacht dat er op hun trouwfeest plaats was voor romantiek. Branco: “De dag zelf verliep alles volgens een bepaald schema. Ik had er niet op gerekend dat ik emotioneel zou zijn. Soms waren we zodanig bezig met de tijdsindeling van de dag dat we even uit het oog verloren dat we trouwden. Maar toen ik Sarah de kerk binnen zag wandelen, kreeg ik een krop in de keel. Tijdens mijn geloften sprak ik echt vanuit mijn hart. Sarah zei achteraf dat ze op het moment zelf niet te veel mocht nadenken of anders in tranen zou uitbarsten.”

Vinden het niet erg om eens ruzie te maken. Branco: “Ruzie maken, wil niet zeggen dat we elkaar niet meer graag zien. Onze ruzies verschillen niet veel met vroeger, behalve dat we soms dingen zeggen als: ‘Je had dan maar niet met mij moeten trouwen’. Als het echt te bont wordt, dreig ik uiteraard meteen met een scheiding (lacht).”

“Ik denk niet na over uit elkaar gaan, maar hou voor ogen dat we getrouwd zijn in goede en slechte dagen”

 Vinden het normaal dat ze er ook voor elkaar zijn in slechte tijden. Sarah: “We zitten nu wel met het gedacht: ‘we zijn getrouwd’. Dat is de ultieme verbintenis. Als we ooit uit elkaar willen gaan, is dat moeilijker, maar ik denk daar nu niet over na. Ik hou voor ogen dat we getrouwd zijn in goede en slechte dagen. En ik onthoud dat er meer goede dagen zijn dan slechte.”

Kunnen zich vinden in een klassieke rolverdeling. Branco: “De taken zijn zeer ongelijk verdeeld. Sarah doet de inkopen en het koken en de was en de plas. Ik doe dus zeer weinig momenteel. Maar pas op, ik stofzuig af en toe en kook ook wel eens, afhankelijk van wie er eerst thuis is of er tijd voor heeft. Ik doe ook veel kleine klusjes in huis en ik onderhoud de tuin. Nu ik erover nadenk, doe ik eigenlijk best veel (lacht).”

 Waarderen het om tijd voor zichzelf vrij te maken. Sarah: “We doen af en toe dingen apart en vinden dat gezond. Regelmatig gaan we iets drinken of vraagt Branco me mee naar een optreden, maar onze muzieksmaak is niet zo gelijklopend. Ikzelf heb minder nood aan uitgaan. Ik geniet meer van een citytrip met een vriendin, wat ik af en toe doe. Ach, we hebben er eigenlijk nooit regels over gehad. Als het te laat wordt, sms ik wel eens dat ik graag zou willen dat hij naar huis komt. Ik kan niet zo goed alleen zijn en ons huis ligt vrij afgelegen. Maar Branco heeft zeker genoeg vrijheid (lacht).”

Beseffen dat ze verschillend zijn. Sarah: “Branco is iets uitbundiger. Hij doet me vaak lachen. Ik ben heel geduldig, misschien té geduldig. Mensen zeggen wel dat het een goede match is. Iemand anders zou het misschien niet volhouden met hem (lacht)”. Branco: “Sarah lijkt inderdaad iets rustiger, maar dat varieert sterk van de situatie. Het ligt in haar aard om onzeker te zijn.”

Hopen dat hun toekomst rooskleurig wordt. Sarah: “Hopelijk zijn we over 20 jaar financieel zorgeloos met een huis dat afbetaald is, zijn we een lieve mama en papa van een kind of 2 en zijn we nog steeds getrouwd met elkaar. Dat hopen we allebei. Onze beide ouders zijn nog samen, ik hoop dat dat in onze genen zit en dat we het geluk hebben om elkaar graag te blijven zien. Maar we zijn niet zo een lange termijndenkers, we laten het wel op ons afkomen. Vraag het ons nog eens over 20 jaar (lacht)?”

 

Wie zijn Branco en Sarah?

  • Sarah (28) werkt als medewerker strategische beleidscel MZG in het UZ Gent, Branco (29) werkt als leerlingbegeleider en schakel tussen leerling-leerkracht en directie op scholengroep Bernardusscholen in Oudenaarde.
  • Ze leerden elkaar kennen als tieners en zijn 11 jaar samen. Op 2 juni 2018 trouwden ze voor de wet en op 25 mei 2019 voor de kerk.
  • Branco is de jongste van 10 kinderen en Sarah heeft nog 1 zus.
  • Sarah is afkomstig uit Waregem, Branco uit Deinze, waar ze momenteel wonen met hun katten Coco en Gandalf.
  • Ze gingen op korte huwelijksreis naar Duinkerke.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.