Foto van Francis Vanquickelberghe

Foto’s van Francis Vanquickelberghe

Foto van Francis Vanquickelberghe
Foto van Francis Vanquickelberghe

Mijn rustpunt. Wie zich in een stad begeeft, wordt voortdurend omringd door het bruisende leven: het verkeer, de mensenmassa, de geluiden, de constante beweging. Te midden van deze dynamiek zoek ik als fotograaf bewust naar momenten van verstilling, waarin alles even lijkt te bevriezen, en de chaos plaatsmaakt voor rust. Zo maak ik de kijker opnieuw bewust van de schoonheid die schuilgaat achter de hectiek van het stadsleven.

Foto van Francis Vanquickelberghe
Foto van Francis Vanquickelberghe

Mijn stad. Als straat- en stadsfotograaf sta ik voortdurend in verbinding met mijn omgeving. Neem nu mijn thuisstad Gent. Hoewel ik vele plekken al honderden keren heb voorbij gewandeld, probeer ik er toch steeds opnieuw met een nieuwe blik naar te kijken. Mijn camera fungeert als mijn gereedschap om deze frisse perspectieven vast te leggen en te delen met anderen. Door mijn werk hoop ik anderen aan te moedigen om met een open geest en een nieuwsgierig oog naar hun omgeving te kijken.

Foto van Francis Vanquickelberghe
Foto van Francis Vanquickelberghe

Mijn engagement. Als trotse Gentenaar voel ik me enorm betrokken bij mijn stad. Ik zie het als een persoonlijke missie om de bekende en vertrouwde elementen van de stad te transformeren tot iets verrassends en verfrissends. Door mijn werk hoop ik anderen te inspireren om Gent op een geheel nieuwe manier te zien. Mijn engagement voor mijn stad drijft me om verder te kijken dan de oppervlakte en te streven naar nieuwe perspectieven en inzichten.

Wie is Francis Vanquickelberghe?

Portretfoto Francis Vanquickelberghe
Portretfoto Francis Vanquickelberghe

Francis Vanquickelberghe (°1991) is een fotograaf die gefascineerd is door stedelijke omgevingen. Er is zoveel te zien, horen en voelen tegelijk. Hoewel een stad overweldigend kan aanvoelen door haar voortdurende beweging, is ze voor Francis de perfecte speeltuin om vorm te geven en te reorganiseren. Met de camera als zakmes snijdt Francis de schoonheid uit en plaatst deze terug op de voorgrond. Met zijn minimalistische beeldtaal brengt hij niet enkel rust en schoonheid terug in zijn beelden, maar ook een dieper begrip van de kracht van eenvoud. Zijn werk nodigt uit tot een moment van stilstand in een voortdurend bewegende wereld.

Instagram: @francis_vanquickelberghe

Website:  www.francisvq.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.