KLIK

Als kind droomde ik van een machine die de tijd kon bevriezen, een moment kon pauzeren. Hoe mooi zou het zijn als ik het vluchtige kon vangen. Maar het leven is continu in beweging. We kunnen de tijd niet zomaar stilzetten. Of dat dacht ik. Tot ik de fotocamera ontdekte.

Mijn fascinatie was groot: in mijn hand lag plots een klein voorwerp dat in staat was om een stukje werkelijkheid weer te geven op een strookje pellicule. Een momentopname van het leven, een stilstaand beeld, ‘a still’ in het Engels. Toen ik ouder werd, wilde ik meer. Ik koos ervoor om mij helemaal onder te dompelen in deze boeiende ambacht en  fotografie te studeren. Het leek me een avontuur dat mij de kans zou geven om met kinderlijke verwondering naar mijn omgeving te blijven kijken. De lens als mijn magische toverstaf.

Die ‘toverstaf’ reisde met mij naar verre landen en bracht op mijn pad straffe mensen met nog straffere verhalen. Geëngageerde projecten, impactvolle momenten, mijlpalen in een menselijk leven. Mijn camera wees me ook de weg naar mijn huidige job. Ik maak foto’s en content voor sociale media en voor magazines. Foto’s voor thema’s die minder voor de hand liggen, maar wel bijzonder belangrijk zijn. Foto’s om bij stil te vallen. Zoals het portret van Alain, op pagina 6.

Met één klik krijgt een herinnering een nieuw leven. Krijgt een verhaal een gezicht. En dat gezicht, dat verhaal, die herinnering kan ik op mijn beurt delen. Met anderen en met de wereld. En via Still ook met jullie.

Wie is Sander Buyck?

Sander Buyck is fotograaf van opleiding en werkt als communicatiemedewerker bij Broeders van Liefde. Met zijn camera legt hij verhalen vast in sprekende beelden. Hij droomt ervan om een Vipassana cursus te doen in India.

www.sanderbuyck.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.