RUIS

De radio ’s ochtends bij het ontbijt. Opgewekte presentatoren en inbellende luisteraars irriteren me. De muziek is van een bedenkelijke kwaliteit, maar ze verdrijft de stilte. Spotify in de wagen en in mijn oortjes op het werk. De tv tijdens het avondlijke scrollen. Afleiding tijdens mijn afleiding. Ik ga de stilte uit de weg. Heb prikkels nodig. Een ruis die de dingen inkleurt. Dat maak ik mezelf althans wijs, goed wetende dat het tegendeel waar is. Ik ben sowieso niet iemand ‘die de rust in zijn hart kan bewaren, terwijl de wereld maar raast en jaagt’, zoals de spreuk op de kast bij een vriend zo mooi verwoordt.

Of toch…

Naar een kunstwerk kan ik minutenlang staan kijken. Wat verf op papier of doek kalmeert mijn gedachten. Een streep of twee. Een vorm. Veel hoeft het niet te zijn. Hoe minder hoe liever eigenlijk. Een monochroom wit werk wandel ik niet snel voorbij.

Dan hoef ik geen radio. Geen Spotify. Geen oortjes. Geen tv.

Dan is het even stil.

Wie is Thijs Dely?

portretfoto van Thijs Dely

Thijs Dely©Mattias Devriendt

Thijs Dely werkt als communicatiemedewerker bij Broeders van Liefde. Daarnaast verzamelt hij hedendaagse kunst. Hij droomt ervan die passie nog verder uit te bouwen in zijn kunstgalerie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.