Carpooler koppel Maarten en Emmy©Filip Erkens

De rit in de wagen naar het werk en terug naar huis is voor veel mensen een moment van rust, decompressie en tijd voor zichzelf voor of na een drukke werkdag. Carpoolen met iemand anders kan die dynamiek wel eens veranderen. Still reed drie keer mee en spitste de oren.

Tekst: Thijs Dely; Foto’s: Filip Erkens

Achterbank

Maarten: “Mijn vrouw Emmy en ik werken samen op de commerciële binnendienst bij TVH, een groot bedrijf dat gespecialiseerd is in (onderdelen van) heftrucks. Het is ook daar dat we elkaar leerden kennen, zo’n twaalf jaar geleden. Emmy werkte er al 4 jaar toen ook ik bij TVH aan de slag ging. Na enkele maanden hadden we een relatie, maar die hielden we in het begin nog even stil voor de collega’s.”

Emmy: “Vroeger reed ik samen naar het werk met een andere collega, Julie, die ook in Izegem woonde. In het begin van mijn relatie met Maarten, reed hij vaak mee met ons twee als hij bij mij was blijven slapen. Op de parking van het werk moest Maarten zich zelfs eens verbergen op de achterbank zodat collega’s hem niet zouden ‘betrappen’ in onze wagen. Hij woonde toen namelijk nog bij zijn ouders in Zwevegem, dus het feit dat hij met ons zou meerijden hield totaal geen steek.”

“Ik ben blij dat Maarten rijdt, want zelf zit ik niet graag achter het stuur”

Heen en weer

Emmy: “Ons traject van Izegem naar Waregem duurt zo’n 30 à 40 minuten, en loopt hoofdzakelijk langs gewestwegen. Ik ben blij dat Maarten altijd rijdt, want zelf zit ik niet graag achter het stuur. Het halfuur in de wagen benutten we heel praktisch: babysit regelen, planning maken, online boodschappen bestellen …  Doordat we die zaken in de wagen kunnen bespreken, hebben we thuis iets meer tijd voor de kinderen.”

Maarten: “’s Ochtends zetten we onze kindjes van 4 en 6 jaar eerst af aan de school. Ik had een belangrijke meeting vanochtend, die we samen onderweg wat konden voorbereiden: Welke vragen zouden er komen? Waar moet ik op letten? Ook op de terugrit gaat het altijd eerst even over het werk. Het kan er op onze dienst wel eens heftig aan toe gaan, dan is het fijn om erna te kunnen ventileren.”

Playlists

Emmy: “Onze muzieksmaken liggen erg ver uit elkaar. Ik hou van Niels Destadsbader en Clouseau, Maarten meer van het ruigere werk. Daarom hebben we een gezamenlijke playlist voor onderweg met ‘pop’ als gemeenschappelijke deler. De lijst bevat dus vooral toegankelijke, commerciële hits, zoals de muziek van Ed Sheeran.

Maarten: “Samen rijden is een dynamiek die werkt voor ons. Het zou raar zijn om nu te moeten veranderen en elk onze eigen weg te gaan ’s ochtends. Tijdens het zwangerschapsverlof van Emmy vond ik het al raar om alleen te rijden, want je raakt die interactie gewend. Op een gegeven moment werd ik zelfs mijn eigen metal muziek beu! Ik vraag me soms af wat andere mensen doen, alleen in de wagen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.