Kunst

Alexander D’Hiet

 

“Ik heb een overeenkomst met mezelf om koste wat het kost

dagelijks 1 beeld te maken”

 

Ik verstil. De zandberg langs de weg, een plaats die mij steeds doet stoppen. Overdag is het er druk, vol mensen, machines, zelden aantrekkelijk. Maar als de avond valt, is er leegte en rust. Het licht is zacht, ik heb tijd en het is stil. Ik stop, klim over het hek en verdwaal tussen kleurrijke bergen zand.

 

Zij verbinden. De dode takken van de sculptuur gaan via de weerspiegeling van een atelierraam over in een boom, het startpunt van het kunstwerk. Het beeld toont aan hoe het leven en de dood in directe verbinding staan met elkaar. Het is de link tussen oud en nieuw, tussen wat was en wat kan zijn.

 

Ik engageer me. Ik heb een overeenkomst met mezelf om koste wat het kost dagelijks 1 beeld te maken. Ik laat mezelf niet langer uit beeld, maar zoek een manier om een deel van mezelf in het beeld te plaatsen. Ik ben betrokken.

 

Wie is Alexander D’Hiet?

Alexander is een zelfgeschoolde fotograaf, afkomstig uit Brugge. Hij fotografeert zowel digitaal als analoog en experimenteert met papiersoorten en manieren van inkaderen. Hij is freelance fotograaf bij Sabato magazine en werkte ook al voor De Morgen en Knack. Zijn persoonlijke werk kenmerkt zich door grafische elementen zoals vlakken en lijnen en is abstract, met veel aandacht voor kleuraccenten. Een constante bron van inspiratie is fotograaf Jack Davison.

Wat doet fotograferen met Alexander?

“Via fotografie kan ik doen wat ik wil en voel, zonder me te moeten afvragen of het goed is voor iemand anders. Fotograferen laat me toe om plaatsen te ontdekken waar ik normaal gezien geen aandacht aan zou besteden. Ik zie de wereld anders, in kleuren en lijnen, licht en schaduw.”

www.alexdhiet.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.