Kunstwerk van Tamara De Prest

Visual Story teller

Mijn verhaal. In een moeilijke periode in mijn leven hield ik me vast aan de leuze ‘stilstaan is vooruitgaan’. Ik leerde stilstaan bij mijn kwetsbaarheden via zelfreflectie en verinnerlijking en uitte dat via mijn beeldtaal. Kleinhartig, maar moedig zette ik pasjes om mijn verhaal met de wereld te delen, via mijn werk. Zo wil ik mensen de gelegenheid geven om te verstillen, degenen die het moeilijk hebben vooruithelpen, en degenen die het niet zien, bewustmaken.

Kunstwerk van Tamara De Prest
Titel: Hold on
Techniek: acrylverf op een gebruikt theezakje
Afmeting: 14,8 x 10,1 cm

Mijn werk. Wat ik maak, gaat over existentiële vragen, loslaten van ballast, onthechting en verbinding. Ik probeer op mijn manier het heersende taboe rond psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Kunst fungeert daarbij als een brug; we ervaren allemaal wel eens moeilijkheden en zoeken troost. Via mijn werk ga ik op een eindeloze reis met als doel mijn medemens te raken en een brug te bouwen tussen mezelf als maker en de toeschouwer.

Kunstwerk van Tamara De Prest
Titel: Transformation
Techniek: olieverf op een gebruikt theezakje
Afmeting: 14,6 x 10,1 cm

Mijn doel. Het is door stil te staan dat we ons inzicht in de werkelijkheid kunnen verdiepen en onze verbinding met de wereld om ons heen kunnen versterken. Door mijn eigen emoties te vertalen, zoek ik naar houvast en zingeving, met als uiteindelijk doel om via mijn werk niet alleen mijn authentieke Zelf te bereiken, maar ook troost en comfort te bieden aan de Ander.

Kunstwerk van Tamara De Prest
Titel: 17 Techniek: gemengde techniek op een gebruikt theezakje Afmeting: 9,9 x 10,1 cm

Wie is Tamara De Prest?

Tamara De Prest (1981) is een visueel verhalenverteller. Ze is tekenaar van opleiding en sinds een drietal jaar autodidact in de schilderkunst. Haar hoofdactiviteit is het werken met theezakjes. Daarnaast spreekt ze via analoge collages, illustreert ze en volgt zij een opleiding fotokunst. “Ruimtelijk werk vult aan, daar waar tweedimensionaal werk me belemmert om voluit te vertellen.”

Website: www.tamaradeprest.be

Instagram: @tamaradeprest

Facebook: Tamara De Prest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.