Erwin Keustermans

 

Mijn dochter breit, voornamelijk zittend voor een scherm, lappen die van tijd tot tijd gecombineerd worden in een hypothetische sjaal. Breien is een extra bezigheid die haar rust bewaakt terwijl ze film kijkt. Of beter gezegd, het zorgt ervoor dat ze niet compleet opgeslorpt wordt door de verhaallijn. Het helpt haar om de energie te kanaliseren die op dat moment vrij komt.

Mijn vrouw werkt veel en graag in de tuin. Ze heeft een doel: een mooie tuin, maar dat doel is natuurlijk nooit bereikt. De tuin is nooit af. Het is ook geen roeping. Ze zet er gewoon dezelfde kwaliteiten voor in die haar ook in haar echte job helpen. Alleen – en dat is het mooie – wordt ze hier beter van, terwijl dat niet altijd zo is met haar reguliere werk. Misschien is tuinieren een soort therapie, maar je kan natuurlijk even goed zeggen dat het andere schadelijk is.

En ik, ik teken dus. En dat is in essentie niet veel anders dan breien of tuinieren.

 

Wie is Erwin Keustermans?

Erwin Keustermans is een tekenaar pur sang. Tijdens het maken van zijn tekeningen staat het proces centraal. Het resultaat is doorgaans een uitgebreid netwerk van potloodstrepen, waar je zelf orde in kan zoeken. Soms doen de patronen denken aan muzieknoten van een compositie, of is er een optisch effect. Blijven kijken dus.

www.erwinkeustermans.com

 

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.