Kunst

Jente Van Loven

“Engagement is ruimte maken voor elk mens, luisteren naar elkaars verhalen en elkaars stilte”

 

Het is door steeds terug te komen bij mezelf, bij mijn kern, dat ik er kan staan voor anderen en mezelf kan laten groeien. Ik heb veel nood aan stilte en vertraging. Tekenen is voor mij als mediteren.

 

Wanneer ik mij verbind met de wereld om mij heen, herinner ik mezelf eraan dat ik geen onafhankelijk deeltje ben. Ik ben deel van het bos waarin ik wandel en het bos is deel van mij. Ik ben deel van de rivier, de wind, van de zwaluwen die van het zuiden terugkomen en zij zijn deel van mij. Zulke gedachten brengen mij rust.

 

Naast mijn beeldend werk begeleid ik ateliers voor mensen met een verstandelijke beperking in Brussel. Deze illustratie is een samenstelling van schilderijen van Nadir en Jonathan, met lijntekeningen van mij. We zijn bezig met een beeld voor de poster van het festival dat we deze zomer organiseren, om de buurtbewoners en onze cliënten samen te brengen. Voor mij is engagement ruimte maken voor elk mens, luisteren naar elkaars verhalen en naar elkaars stilte.

 

bio

Jente Van Loven (1993°) woont in Brussel. Ze volgde een Bachelor Beeldverhaal aan LUCA School of Arts Brussel. Na haar studies blijft ze bezig met beeldend werk. Daarnaast volgt ze een opleiding Keramiek aan ABKA en werkt ze deeltijds als atelierbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. Haar kleurrijk werk is speels, eerlijk en gevoelig. Binnen haar poëtische sfeer gaat ze confrontaties aan met zachtheid en humor.

 

Website: www.jentevanloven.com

Instagram: @jentevanloven

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.