Jimmy Kets

 

Mijn hart smolt weg toen ik 5 jaar geleden voor het eerst Frisco zag op deze foto. De fokster bij wie ik een foxterriër puppy had gereserveerd, stuurde hem door. Toen was ze nog klein, maar net zoals alle puppies werd ook zij groot en ontwikkelde ze haar eigen karakter en willetje. Toch herinner ik mij die eerste dag nog goed. Vanaf het ogenblik dat je je schattige puppy mee naar huis neemt, begint immers een levenslang engagement vol verantwoordelijkheden, toewijding en geduld. In goede en slechte tijden. In regen en wind.

De band van onvoorwaardelijke liefde tussen mens en dier is iets ongelooflijk mooi. We zijn er trots op. Kijk maar hoe Instagram overspoeld wordt met foto’s van schattige puppies en andere huisdieren van allerlei slag. En ja, ik maak me er zelf ook meer dan schuldig aan door geregeld foto’s van Frisco te posten op haar eigen instagram account frisco_the_foxterrier. Want ja, dat heeft ze… J

 

Eén van Frisco’s bezigheden naast dagdutjes doen, bestaat erin om vanop de vensterbank naar buiten te kijken. Ze kan soms een uur lang in alle stilte turen. Ik vraag me vaak af wat er dan in haar omgaat. Droomt ze van volledige vrijheid of geniet ze simpelweg van de rust en van het uitzicht? Ik probeer mee te genieten van die intense stilte tot Frisco er zelf een einde aan maakt met een luide blaf. Er passeert een zwerfkat…

 

Wie is Jimmy Kets?

Jimmy Kets is een freelance fotograaf die voornamelijk werkt voor De Standaard. Daarnaast heeft hij verschillende boeken op zijn naam staan met eigen fotoreeksen zoals Volkscafés, Brightside, Niet Miss en The graves are nice this time of year. Op zijn cv staat ook een stevig lijstje van  expo’s in binnen- en buitenland. Kets is naast fotograaf ook cameraman en documentairemaker.

www.jimmykets.be

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.