KOEN BROOS

 

Het keert steeds weer in mijn werk: de rust en de stilte. Het licht dat onze kijkrichting bepaalt. Het licht dat ons ook in het dagelijks leven steeds richting geeft, zonder het te beseffen. De rust in het beeld… Je weet dat er iets kan gebeuren, maar het is er nog niet,  het komt.

 

 


Het zien van twee kanten die elkaar proberen raken, aankijken en toch een soort afstand houden. Zoals twee bermen van de rivier, steeds naar elkaar kijken, elkaar nu nog niet ontmoeten, maar het komt. De bermen die beseffen: op een dag raken we elkaar aan.

 

 

 

 

Wie is Koen Broos?

Koen Broos specialiseerde zich in schrijversportretten en theaterfotografie en bepaalde mee de identiteit van culturele instellingen en bedrijven. Binnen de grenzen van een opdracht hanteert hij vrij zijn eigen taal. Zijn vrije werk bestaat uit onvoorspelbare en met opzet suggestieve beelden die hij in genummerde reeksen ordent.

Koen werkt als fotograaf voor o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Theater Zuidpool, Compagnie De Koe en voor literaire uitgeverijen. Naast fotograaf werkt hij ook als scenograaf en director of photography.

Website: www.koenbroos.be

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.