Larissa Viaene

Mijn werk vernauwt de blik naar de essentie.

In de eenvoud, het lijnenspel en de leegte vind je stilte. De sobere lijnen werken verstillend. Net zoals de woorden verstillen.

 Mijn werk is niet louter illustratief, maar heeft de verbeelding van de kijker nodig.

De illustraties vragen om een geëngageerd kijken, een willen begrijpen. Ik wil dat er energie ontstaat tussen het beeld en de kijker.

Mijn werk is een inspanning.

Als illustrator ga ik een verbinding aan met de tekst, ik ga op zoek naar de extra laag tussen de woorden en voeg die toe aan mijn beelden. Er vormen zich twee verhalen. De fijne lijnen erdoorheen roepen op tot verbinding.

 

Wie is Larissa Viaene?

Larissa illustreert regelmatig poëzie. Haar bijdrages zijn geen letterlijke vertalingen, maar veeleer gevoelsmatige, abstracte weerkaatsingen van tekst. Ze gebruikt eenvoudige lijnen en frisse kleurvlakken. Daarnaast schemert in haar werk de liefde voor het vreemde door dat een vertaling vindt in het gebruik van aparte, licht humoristische wezens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.