KUNST: WERKEN MET VIDEOANIMATIE

LAURA MATIKAINEN

Hoe verbeeld je de woorden verstilling, verbinding en engagement in videoanimatie?

in elke editie vraagt Still magazine drie kunstenaars om een werk te maken rond verstilling, verbinding en engagement en hoe die woorden in hun leven en werk passen. Deze keer: Laura Matikainen, een Finse videoanimator, gevestigd in Antwerpen.

Muziek is een medium dat mensen verbindt. Als videoanimator help ik muzikanten hun muziek te verspreiden door geanimeerde video’s te maken. Door met de muziek te werken en er iets aan toe te voegen, verbind ik me met de artiest, met het publiek en met mezelf.

Muziek inspireert me en stimuleert mijn visuele ideeën. Maar om mijn creativiteit te voeden, heb ik ook stilte en tijd voor mezelf nodig. Een rustige plek is een bron van inspiratie voor mijn werk.

Muziek en beelden die niet opgemerkt worden, bestaan niet. Als mensen over een project praten en de muziek en beelden delen, zorgen ze op hun beurt voor meer verbinding. De projecten waar ik aan werk, moeten het publiek dus raken en betrekken. Dat is mijn engagement.

Muziek is een medium dat mensen verbindt

Wie is Laura Matikainen? 

Laura Matikainen is een Finse videoanimator, gevestigd in Antwerpen. Naast haar professionele projecten houdt ze zichzelf scherp door te luisteren naar de muzikale voorkeuren van haar vriend en samen met haar dochter de wereld te verkennen.

www.lauramatikainen.com

Instagram: @laurainka

Deze drie beelden komen uit de videoanimatie die Laura maakte voor de kunstrubriek van Still. Bekijk de volledige videoanimatie hier. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.