Pol Cosmo

 

Verstilling is niet gemakkelijk te vinden in een wereld die ons voortdurend afleidt. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik rust vind in het creatief bezig zijn, zeker omdat het zo een schaars goed is geworden. Het succes van mindfulness, meditatie en yoga spreekt boekdelen. Ik kan me helemaal verliezen in tekenen, schilderen, knippen en plakken en zou het voor geen geld ter wereld willen missen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verbinding vind ik via mijn collages. Ik leg verbanden tussen beelden die voorheen niets met elkaar te maken hadden. Met losse stukken maak ik een nieuw geheel dat meer is dan de afzonderlijke delen.  En is dat ook niet exact wat er gebeurt als je een connectie aangaat met een andere persoon?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Engagement is je nek durven uitsteken. De stille massa weigert hoe langer hoe minder om stil te blijven wanneer ze onrecht ziet.  Het zijn moeilijke tijden voor idealisten, optimisten en geëngageerden, maar het stemt me hoopvol dat hun stemmen steeds luider klinken en het verzet uitdijt. Misschien, wie weet, komt het dan toch nog allemaal goed?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie is Pol Cosmo?

 

 

 

 

 

 

De meeste mensen denken bij ‘Pol Cosmo’ aan ‘street art’ en de getekende insecten die hij overal in steden achterlaat.  Het vele knip- en plakwerk dat daarmee gepaard gaat, liet hem toe om te experimenteren met collages.  Hij heeft een zwak voor werken met zijn handen, omdat hij overdag vooral zijn hoofd moet gebruiken. Het eindeloos bladeren in tijdschriften, het gevoel van papier, met een scalpel minutieus snijden, knoeien met lijm: elke gelukte collage bezorgt hem immens veel plezier.

 

Website: www.polcosmo.com

Instagram: @polcosmo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.