Sam Scarpulla

Fotografie: Veerle Frissen

*Dit kunstwerk is te zien op domein Menas in Sint-Maria-Aalter: https://www.domeinmenas.be/

 

Dit werk gaat over verbinding, op een visueel abstracte manier. De losstaande gele vormen zijn autonoom en zelfstandig maar komen onvermijdelijk in aanraking met elkaar. Op die verbindingspunten worden ze één.

 

Dit werk gaat over engagement. Mijn engagement. Ik heb het niet verzonnen om het door iemand anders te laten schilderen. Neen. Ik schilder het zelf. Dat is een fysiek en inspirerend moment. De locatie en de omgeving beïnvloeden het uiteindelijke resultaat.

 

Dit werk gaat ten slotte over verstilling. Het is iets wat ontstaat op het moment dat het werk voltooid is. De vormen verlaten de drukte van mijn hoofd en worden achtergelaten in de stilte van de natuur waar ze kunnen rusten. En waar mensen er zwijgend kunnen naar kijken.

 

Wie is Sam Scarpulla?

Sam Scarpulla is een hedendaagse kunstenaar geworteld in de internationale street art beweging. Sam heeft New Yorks, Siciliaans en Belgisch bloed door zijn aderen stromen en groeide op in een artistieke familie in Italië. Hij studeerde Grafische Kunst aan LUCA, School of Arts in Gent. Sam schilderde talloze kleurrijke muurschilderingen en schilderijen tijdens zijn reizen door Europa, Afrika, Amerika en Azië.
Hij is een ervaren linoleumsnijder en beheert deze druktechniek tot in de perfectie, wat resulteert in verbluffende handgedrukte grafic novels en zwart-wit afdrukken op beperkte oplage.

 

Waarop valt Sam terug als hij het moeilijk heeft?
Ik val terug op mijn roots, mijn familie en vrienden. Ik zal nooit vergeten wat mijn dromen zijn. Soms steken bepaalde zaken tegen maar dat maakt onvermijdelijk deel uit van het leven. Ik accepteer het en leer eruit. Iets goeds gaat volgens mij altijd hand in hand met iets slechts.

Het cliché van vallen en opstaan klopt wel degelijk. Van tijd tot tijd zonder ik me daarom af om te kunnen herbronnen.

 

https://www.instagram.com/samscarpulla/

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.