Sarah Yu Zeebroek

 

Jij en ik zijn verbonden in de tastbare wereld. We kunnen elkaar aanraken, gezellig praten op een terras, stil worden op een bank als meeuwen op een draad.

Maar we zijn ook verbonden in een andere wereld. Een digitale. We liken en sharen elkaars bezigheden. We klikken ons aan elkaar vast in groups en communities. We converseren via comments, retweets en emoticons.

Ik vraag mij af: wat is de link tussen de fysieke en de digitale wereld? Hoe beïnvloeden die elkaar? In welke wereld zijn we het meest verbonden? Is verbondenheid een gevoel of is het meer dan dat? En als ik je vraag wanneer je voor het laatst écht verbinding met iemand maakte, wat zou jij mij dan antwoorden?

 

Wie is Sarah Yu Zeebroek?

Sarah Yu Zeebroek (1983) woont en werkt in Gent. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan LUCA school of Arts in Gent. In 2007 studeerde ze af als illustrator. Ze schrijft en maakt muziek voor haar band Hong Kong Dong. Daarnaast maakt ze ook tekeningen en schilderijen. Dit doet ze zowel als autonoom kunstenaar als in opdracht voor kranten, tijdschriften, theatervoorstellingen, musea, culturele instellingen en bands.

 

cargocollective.com/sarahyuzeebroek

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.