Kunst

Sean Declerck

“Hoe drukker de stad, hoe onzichtbaarder ik ben”

Ik verstil te midden van de schijnbaar chaotische bedrijvigheid van een stad waar iedereen zijn gang gaat. Op die momenten kan ik ongestoord observeren en vastleggen wat er zich voor mijn ogen afspeelt. Hoe drukker de stad, hoe onzichtbaarder ik ben. Net dan kan ik rustig en gefocust te werk gaan. Dat weerspiegelt zich ook in mijn beelden.

Ik ben onlosmakelijk verbonden met de stad via straatfotografie.

Ik engageer me voor de stad door er zoveel mogelijk aanwezig te zijn, te documenteren wat er zich allemaal afspeelt, om de schoonheid van het onverwachte in beeld te brengen.

 

Wie is Sean Declerck?

Sean Declerck (1983) kocht ooit een camera naar aanleiding van een reis naar New York. Bij thuiskomst schoolde hij zich bij tot fotograaf en ontdekte de wondere wereld van straatfotografie via een boek van Harry Gruyaert. Vandaag is hij voltijds actief als fotograaf. Ook bij het in beeld brengen van huwelijken of andere gebeurtenissen houdt hij vast aan de filosofie van straatfotografie: altijd klaarstaan voor die onverwachte, spontane momenten.

www.seandeclerck.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.