Shirley Villavicencio

 

Mijn werk komt voort uit dagelijkse ontmoetingen met vrienden, familie of zelfs totale onbekenden. Daarbij spelen spontaneïteit en toeval een centrale rol in het tot stand komen van de figuratieve portretten. Ik confronteer de hedendaagse westerse onderwerpen met de aloude Zuid-Amerikaanse cultuur waarmee ik opgroeide.

 

 

Dit is mijn kleine broertje. We weten niet naar waar hij kijkt maar het lijkt alsof hij vrede heeft met zichzelf. Hij straalt een zekere rust uit.

 

Dit zijn lichamen en planten. De lichamen raken elkaar aan als teken van intimiteit en vertrouwen. De planten zijn een metafoor voor de vriendschap en sterke band die de twee vrouwen met elkaar hebben. Vriendschappen hebben engagement nodig om te groeien en sterker te worden.

 

Dit zijn mensen. Ze delen een maaltijd, een spel, een bijeenkomst of misschien nog iets anders. Sommigen zijn sterker met elkaar verbonden dan anderen. Misschien is er ook een zekere afwezigheid tussen hen; met sommigen wordt de connectie verbroken. Die verwijdering uit ons leven heb ik gesymboliseerd door de leegte en het onaffe.

 

 

Wie is Shirley Villavicenio?

Shirley Villavicencio, is een beeldend kunstenaar met Peruviaanse roots. Momenteel woont ze in Gent. Naast aanwezige invloeden van kunstenaars zoals Frida Kahlo en Diego Rivera, zijn ook Peruviaanse Nazcalijnen terug te vinden in haar werk. Geregeld worden verschillende technieken en materialen (o.a. acrylverf, graffiti, monotype) gecombineerd waarbij geometrische figuren en natuurelementen als ornamenten worden geïntegreerd. Haar artistieke voorbeelden: Picasso, Gauguin en Matisse.

http://shurleey.tumblr.com

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.