Jens Simoens

Grafisch vormgever, °1988, Zulte

Redactie & fotografie: Veerle Frissen

OOG

 

Mijn moment “In 2015 liet ik deze tattoo zetten door Liesbeth De Stercke, een getalenteerde tattoo-artieste die bekend staat om haar fijne lijntekeningen. Ik wou vooral een tattoo die er visueel uitsprong en die iets persoonlijks over mij vertelde. En het hielp dat ik er indruk mee kon maken op de vrouw die ik wilde veroveren.”

 

Mijn verhaal “Deze tattoo herinnert me aan mijn jeugd toen ik werd ondergedompeld in de Pinksterbeweging waarin mijn grootouders langs moeders kant actief waren. Pépé werd na een moeilijke periode in zijn leven voorganger. Elke woensdag en zondag nodigden mémé en pépé gelovigen uit in hun woonkamer om een viering bij te wonen waarin er veel gebeden en gezongen werd. We schoven de meubels aan de kant en mijn tante haalde haar accordeon boven. Pépé hoedde als kind schapen en in zijn latere leven was hij opnieuw een ‘goede herder’.”

 

Mijn beeld “Het alziende oog is omgegeven door nimbus wolken, die op het punt staan regen te lossen. Ik zie ze als een metafoor voor gevoelens die op uitbarsten staan. Tegelijkertijd zijn ze een verwijzing naar mijn grote uitlaatklep voor deze emoties, de band Cloud Nimbus waarbij ik drum speel.”

 

Mijn engagement “Als kind was ik onder de indruk van de prenttekeningen met ‘God ziet u’. Het oog boezemde angst in, maar stelde me ook gerust. Want als God alles zag, bood hij ook bescherming. Nu geloof ik niet langer in God, maar probeer ik bewust te leven naar de normen en waarden die ik in mijn jeugd heb meegekregen.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.