Rebecca Serras

E-marketeer/sales/vertaler/fotograaf, °1969, Gent

Redactie & fotografie: Veerle Frissen

BIJ

 

Mijn moment “Vroeger koos je een tattoo zoals je een pakje friet bestelde.  Zo kwam mijn eerste tattoo er. Het was een engeltje, een jeugdzonde. Voor mijn 49ste verjaardag deed ik me in januari 2018 een tweede tattoo cadeau: een bij. Ik zette hem óp het engeltje. Het is dus een ‘cover-up’.”

 

Mijn beeld “Toen ik een paar jaar geleden ontdekte hoe belangrijk bijen zijn voor ons ecosysteem en hoe erg ze bedreigd worden, stond ik perplex. Bijen zijn enorm sterk en ze verrichten erg nuttig werk. Deze tattoo is mijn ode aan dit kleine, onmisbare insect. Ik zette hem bij Jessie Von D. van Noir in Gent. Haar duistere stijl sprak me aan omdat ik zelf enkele duistere kantjes herberg.”

 

Mijn engagement “Ik voel me zoals een bij, klein maar sterk. Ik maakte al veel tegenslagen me, maar overwon ze telkens. Soms ben ik verbaasd over wat ik al allemaal voor elkaar heb gekregen. Ik hoop dat ik iets beteken in de wereld, dat ik een rol speel in het geheel. Precies zoals één kleine bij, die het verschil maakt.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.