101 quotes, vragen, beelden en aanvulzinnen voor een diepgaand gesprek

Een Still-set telt 101 kaarten. Die kaarten zitten in een mooi Still-doosje. STILL-kaarten kunnen gebruikt worden op elke locatie, met elke doelgroep en voor elke gelegenheid. De opties zijn eindeloos en bieden veel vrijheid. Zie je door het bos de bomen niet? Hier lees je alvast 6 tips om met de kaarten aan de slag te gaan!

  1. De STILL-kaarten bestaan uit 4 setjes met elk een eigen kleur: beeldkaarten (blauw), aanvulzinnen (geel), vragen (beige) en quotes (rood). Je kan ervoor kiezen om met slechts 1 soort kaarten te werken, of je kan ze door elkaar mixen.
  2. Sommige kaarten zijn luchtiger dan andere. Afhankelijk van de doelgroep of het soort gesprek, kan je bepaalde kaarten uit de stapel halen. De beeldkaarten worden over het algemeen als iets moeilijker ervaren.
  3. Kies voor het verrassingseffect door de kaarten met de icoontjes naar boven te leggen, zodat je op voorhand niet weet welke kaart je krijgt. Omgekeerd kan ook: laat mensen zelf een kaart kiezen die hen aanspreekt.
  4. Gebruik de kaarten alleen, in duo’s of in kleine groepjes. Met collega’s, cliënten, patiënten, bewoners, leerlingen, vrienden of familie. Met 1 kaart per groep, of 1 kaart per persoon. Binnen of in de openlucht.
  5. Kies voor de STILL-kaarten aan de start van een (personeels)vergadering, tijdens een introductietraject voor nieuwe medewerkers, op een teamdag, beleidsdag, intervisie- of zinmoment, als gespreksopener van een klankbordgroep, personeelsfeest of een gespreksgroep rond zinzorg, tijdens check-in momenten, functioneringsgesprekken, een teambuilding …   
  6. Ga actief met de kaarten aan de slag of leg ze ergens om spontane interactie of zelfreflectie te stimuleren, bijvoorbeeld in een wachtruimte, op een afdeling, in een teamlokaal, leraarskamer, in een stille ruimte of aan een onthaal.

Still kaarten zijn gratis voor medewerkers van Broeders van Liefde maar kunnen door externen ook aangekocht worden. Dit voor 20 euro per set + 21% BTW. Indien ze verzonden moeten worden, komen hier nog verzendkosten bij.

Wil jij graag een Still-kaartenset aanschaffen? Stuur een mailtje naar redactie@still-magazine.be!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.