Fotograaf Joris Vandecatseye

Verstillende fotografie

voor Still magazine pakte Joris zijn fotocamera om bijzondere beelden vast te leggen. Hij ging hij in de vallei van de Maas van Luik tot aan de Franse grens op zoek naar zaken in de natuur die verstilling, engagement en verbinding in beeld brengen voor zijn reeks voor Still magazine vol verstillende fotografie. Een met gras overgroeide auto, herinneringen uit zijn kindertijd en een oude vitrine smelten samen tot drie sterke beelden die raken…

verstillende fotografie overgroeide wagen

Engagement vind ik in projecten. Momenteel werk ik aan het project ‘Meuse’: Ik heb mezelf enkele jaren geleden geëngageerd om de vallei van de Maas van Luik tot aan de Franse grens te verkennen en in beeld te brengen. Een vluchtige blik uit het autoraam op de sombere rotsen, de mysterieuze bomen en de Maas. Een visuele herinnering. De start van dit project.

Verbindingen met een herinnering uit mijn kindertijd gebruik ik vaak als inspiratie voor een nieuwe reeks. Ook nieuwe verbinding die je opbouwt met een gebied door er te wandelen en te fotograferen fascineren mij.

verstillende fotografie bos

Verstilde plaatsen trekken me aan. Vaak vind ik ze langs de rivier die voor mij een leidraad en een rustpunt is. Een oude vitrine zijn, een huis dat decennia onaangeroerd bleef of een plaats waar de natuur terug de bovenhand neemt. Stille getuigen van een tijd waarin de aanwezigheid van de mens ontbreekt maar toch voelbaar is.

“Een oude vitrine, een huis dat decennia onaangeroerd bleef of een plek waar de natuur terug de bovenhand neemt. Het zijn plaatsen waar de tijd verstild is”

Wie is Joris Vandecatseye?

Joris Vandecatseye (°1983) behaalde het diploma van fotografie aan het KASK in Gent (2005). Sindsdien bleef hij actief aan het werk door het vele ronddwalen en het gevoelsmatig fotograferen van het alledaagse. Hij fotografeert zowel dichtbij huis als tijdens reizen en roadtrips. Een belangrijk onderdeel van zijn werk bestaat uit het verzamelen van beelden in plakboeken.

Instagram: joris_vandecatseye

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.