Nachtuil

Ik ben eerder een nachtuil dan een vroege vogel. Ik hou van lang uitslapen, om me dan nog een paar keer om te draaien, vooraleer ik me wakker genoeg voel om de dag te beginnen. In de late namiddag ben ik op mijn best. Het creatief bezig zijn kan dan uitlopen tot laat in de avond of tot in de vroege uurtjes.

Licht, donker, dag, nacht. Begrippen die dagelijks geruisloos in elkaar overvloeien. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor het donker. Misschien omdat licht meer opvalt in de duisternis? Ik verkies lange, zomerse avonden boven korte, winterse dagen. Het moment waarop de zon langzaam ondergaat en de hemel warm rood kleurt. Ik zie graag het leven in de tuin, met de bijbehorende tinten van bloemen, bijen en vlinders. Maar ’s avonds het licht aansteken in diezelfde tuin, maakt het nog gezelliger.

Ik voel een kinderlijke vreugde wanneer mijn T-shirt met glow-in-the-dark-print oplicht in het donker. Net zoals mijn innerlijke kind een sprongetje maakt bij het zien van de lichtjes in de straat tijdens de kerstperiode. Ik hou ervan om – zittend op de achterbank van de auto en ondanks de lichtvervuiling – de sterren te tellen en de maan te volgen. Vooral bij die laatste voel ik een sterke aantrekkingskracht. Soms is hij wat groter dan anders, soms meer oranje, dan weer witgeel, maar altijd mooi in al haar verschillende fases.

Het licht in de duisternis.

 

 

Thaïs Anteunis

Thaïs is stafmedewerker grafisch ontwerp, web en illustratie bij team ‘mensen’ op de centrale diensten van Broeders van Liefde. Daarnaast is ze illustrator in bijberoep. Ze houdt van gaming en lezen in het fantasy- en sci-fi-genre, van artistiek bezig zijn en experimenteren met nieuwe materialen. Ze droomt ervan om een eigen studiootje te hebben waar ze al haar materialen een plaatsje kan geven.

 

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.