Hallo

 

Het begint met ‘hallo’. De eerste maar onontbeerlijke stap naar meer verbondenheid tussen jou en mij. Ik ben de kassierster geweest waar je geen oogcontact mee maakte of de barvrouw die je innerlijk verwenste omdat er te weinig schuim op je pint stond. Of de klant die in de gsm bleef praten terwijl jij me bediende. Die vrouw die door de straten van Brussel liep terwijl ze je bordje met ‘ik heb honger, a.u.b. een beetje kleingeld’ negeerde.

Echte ontmoetingen kunnen overal  en met iedereen ontstaan, zolang we maar de moed hebben om ons kwetsbaar op te stellen. Dat is wat Brené Brown, auteur van het boek ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ en professor aan de Universiteit van Houston, ontdekte en wat ik zelf de laatste jaren met vallen en opstaan heb geprobeerd. Uit Browns jarenlang onderzoek naar authenticiteit, schaamte, moed en kwetsbaarheid blijkt dat spiritualiteit een van de basiselementen van een bezield leven is. Ze bedoelt hiermee niet per se religiositeit maar de diepgewortelde overtuiging dat we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn door een kracht die groter is dan onszelf; een kracht vervuld van liefde en compassie. Voor sommige mensen is dat een ‘God’, voor anderen de natuur, kunst of menselijke bezieling.

Tijdens het maken van dit magazine heb ik veel inspirerende mensen ontmoet die van hun kwetsbaarheid een kracht hebben gemaakt om tot verstilling, engagement en verbondenheid te komen. Wie kijkt met een kwetsbare en onbevangen blik vindt verbondenheid. En wie zich verbindt, engageert zich. Maar misschien komen we daar enkel toe als we eerst opnieuw leren om echt stil worden en weer in contact komen met onszelf.

Still laat je toe om, via de kwetsbare en inspirerende verhalen, foto’s en illustraties van de vele bezielde medewerkers, zelf die verstilling, engagement en verbondenheid te ervaren.

Dus hallo… mijn naam is Veerle. Wie ben jij?

 

Wie is Veerle Frissen?

Veerle Frissen werkt als communicatiemedewerker voor Broeders van Liefde en is freelance fotograaf voor diverse opdrachtgevers.

Ze wil graag leren rolschaatsen en droomt van een reis naar Canada.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.