Dit is mijn stilte. Niet de mis waar we vroeger naartoe gingen, maar de natuur. En het schilderen in mijn atelier, waar de uren zomaar voorbij glijden.

Dit is mijn natuur. Ik plaats er figuren of een alledaags tafereel in. Groen en blauw zorgen voor rust. Het is mijn antwoord op het feit dat planten tegenwoordig zo in zijn; iedereen zet er zijn huis mee vol. Terwijl de natuur zelf opzoeken voor velen een grote opgave lijkt.

Dit is mijn tweestrijd. Er wordt zoveel verwacht. We raken gestresst, zijn snel overprikkeld of bevinden ons op het randje van een burn-out. Het is zo vanzelfsprekend om constant bereikbaar te zijn. Verbinding vind ik niet altijd positief. We vertrekken op reis om te ontspannen, maar leggen ieder moment vast om het daarna te delen op sociale media. En hoewel rust en stilte deugd zouden doen, is de stap ernaartoe heel moeilijk. Geboren in Munanira (Burundi) en opgegroeid met zicht op zee in Oostende, voel ik hoe zeer ik de balans nodig heb tussen prikkels enerzijds en tot mezelf komen anderzijds.

 

Wie is Lut Bahati Simoens?

Lut is half Congolees en haar Afrikaanse roots zijn haar voornaamste bron van inspiratie. Het is ook de reden waarom ze onder haar Afrikaanse naam ‘BAHATI’ (geluk in Swahili) haar werk creëert. Ernaast haalt Lut veel uit het werk van Henri Matisse, Paul Gauguin, Henri Rousseau en David Hockney. “Verstilling en verbinding zijn onbewust in bijna elk werk van me terug te vinden.”

Instagram: @bahati.simoens

Website: bahatisimoensillustrator.tumblr.com

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.