Selma Gurbuz

 

Dag in dag uit streef ik doelen na. Tot de nacht valt. Want ’s avonds, als de wereld een beetje stiller is, kan ik rustig stilstaan bij ons bestaan en me afvragen wat dat voor mij persoonlijk betekent. Telkens als ik bij mijn vrienden en familie ben, voel ik een hechte verbondenheid tussen mensen. Dat is het, denk ik. Ondanks het feit dat we in een individualistische maatschappij leven, voel ik dat de beste dingen ontstaan, daar waar  verschillende individuen hun krachten met elkaar verbinden. Goud vormt daarom de rode draad doorheen deze reeks. Ik associeer het met warmte, liefde en medeleven.  Het staat voor verbinding met het spirituele.

 

De slotzusters vormden de inspiratie voor dit beeld. Zij brengen hun tijd in afzondering door om zo dichter bij God te komen. De zwarte kledij symboliseert menselijke behoeftes en zonden en staat in contrast met de witte ruimte. De gouden draden geven het contact met een spirituele kracht weer.

 

Het surrealistische landschap is een verwijzing naar ons onderbewuste. De kleur paars staat symbool voor zuivere kennis en het spirituele onderbewuste. Volgens mij is iedereen met elkaar verbonden, we maken allen deel uit van een groter geheel.

 

De handen staan symbool voor het menselijke engagement. Wie geeft zal terug ontvangen.

 

Wie is Selma Gurbuz

Selma Gurbuz is studente ‘visual design – photography’ aan LUCA School of Arts. Selma gebruikt fotografie als een middel om bepaalde gevoelens uit te vergroten of te verduidelijken. Als autodidacte experimenteerde ze vanaf haar 15met zelfportretten. Later begon ze te focussen op een meer allesomvattende visie met zowel statische als dynamische beelden.

 

www.gurbuzselma.com

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.