Begeleider Arne Loccufier:

Ik engageer me elke dag voor jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen uit Leefgroep C-15. Zij schreeuwen om aandacht en doen er alles aan om die te krijgen, zowel positief als negatief. Schijnbaar komen ze ook veel mondiger en ‘slimmer’ over dan ze soms daadwerkelijk zijn. Dat maskeren ze door zich zeer zelfvoldaan en stoer te gedragen, maar op belangrijke momenten vallen ze al snel door de mand. Ze weigeren een opdracht of dagen niet op voor een jobgesprek. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze angstig zijn. Faalangst.

Ik word stil als ik zie dat ze steevast zoeken naar één of meerdere uitvluchten of externe schuldige factoren of personen aanwijzen om toch maar niet toe te moeten geven dat iets buiten hun kunnen ligt. Daar wilde ik samen met hen aan werken.”

Ik ben in verbinding met hen gegaan via een fotoproject. Door het organiseren van een vernissage in Gent wilde ik de faalangst van de jongeren uit de leefgroep C-15 aanpakken. Ik wilde hen erop wijzen dat ze in zichzelf mogen, kunnen en moeten geloven. Ik wilde hen positief bevestigen en hun zelfvertrouwen boosten. En ik hoop dat het de jongeren daarnaast ook helpt om te leren omgaan met opmerkingen en eventuele tegenslagen. Dit zijn hun foto’s. Dit is hun talent.

Wie is leefgroep C-15?

C-15 is een leefgroep van jongeren uit MFC Sint-Gregorius die onder begeleiding van opvoeder Arne Loccufier een vernissage in elkaar staken met eigen werk, dat tentoon stond in Gent. Still selecteerde hieruit 5 werken. Geen simpele opdracht want er zat veel straf materiaal tussen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.