Voor Still magazine maakte Marika Giacinti drie unieke werken rond de woorden verstilling, verbinding en engagement. Ze liet zich hiervoor inspireren door patronen, textiel en bloemen.

Techniek: Zwarte inkt, pastel, acryl op papier en digitale compositie

Verbinding

Verbinding zie ik als een vloeiende beweging. Een visuele wandeling op papier. De lijnen vloeien als woorden en vormen een dialoog. De verschillende vormen verschuiven en vermengen zich zodat verbinding ontstaat. De blauwe kleur – de communicatie – gaat op in de vorm en versmelt tot een geheel. 

Engagement

Engagement is voor mij met vertrouwen vooruitgaan. Het beeld van de strijdwagen in de tarotkaarten van Marseille symboliseert voor mij dat gevoel. Paarden galopperen in groep, de neuzen in dezelfde richting. Ik koos voor gele accenten, omdat dat kleur dynamisch en optimistisch is, emoties die nodig zijn om zich te engageren, zonder te aarzelen of gas terug te nemen.  

“Verbinding zie ik als een vloeiende beweging. Een visuele wandeling op papier”

Verstilling

Verstilling link ik met meditatie. Het ultieme moment van kalmte en rust. Je lichaam is statisch, uitgerust, je ogen ontspannen en sluiten zich. Ik koos voor een zachte achtergrond, want mediteren gebeurt in een vredige, kalme omgeving.

Wie is Marika Giacinti?

Marika Giacinti (38) is een Franse kunstenaar woonachtig in België. Ze studeerde Arts & Design in Frankrijk. Ze heeft een passie voor textiel en patronen, en werkte als mode-illustrator voor verschillende Franse merken. Momenteel richt ze zich meer op het maken van abstracte schilderijen, vintage bloemen en portretten. Ze laat zich nog steeds graag inspireren door vintage kleren en het dagelijks leven rond haar.

Website: www.marikajacinthe.com

Instagram: @marika_jacinthe

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.